Vânătoarea de timp

Vânătoarea de timp

În fiecare zi te trezești și începi vânătoarea de timp (cât timp dormi, cât timp ai ca să duci copiii la școală, căt timp faci până la job, cât timp aloci ședințelor, cât timp aloci cumpărăturilor, cât timp muncești, cât timp ai pentru tine, cât timp ieși cu prietenii, cât timp ai să-ți organizezi timpul, etc.). Cea mai folosită armă este ceasul pentru că poți cuantifica minutele, orele. Însa, te-ai gândit să-ți vânezi timpul cu arma importanței?

Fiecare tânjește după mai mult timp liber și se pare că în 2018 zilele libere legale s-au mai înmulțit. Sunt 15 zile libere, din care 12 sunt în timpul săptămânii. Chiar se adoptă ideea de weekend prelungit astfel încât să fie mai mult timp. Și timpul mult vânat ESTE ...

Tu ce faci cu timpul în aceste zile libere? Cum este realmente important pentru tine să petreci aceste zile?

Până găsești importanța timpului tău, îți sugerez câteva idei:

 

1. Conectează-te cu familia și prietenii

Conecteză-te și nu doar petrece timp cu cei dragi ție. A te conecta înseamnă să explorezi universul celuilalt în aici și acum. Uită-te la cum ați evoluat împreună până acum, ce vă face plăcere sau nu, ce ați mai experimentat, ce faceți sau nu faceți împreună, pe ce se bazează relațiile voastre, cum ați vrea să se întample lucrurile de acum înainte, ce doriți să aduceți nou, care sunt nevoile și aspirațiile voastre.

 

2. Hrănește-ți mintea - citește

O carte este o noua posibilitate. O posibilitate spre relaxare, spre idei noi, spre alte perspective, alte culturi, idei filosofice sau chiar spre noi skilluri. În timp ce citești ți se dezvolta vocabularul, poți învăța ceva nou sau poți găsi teme inspiraționale pe care să le folosești la job sau acasă.

 

3. Trezește-ți creativitatea

Cu siguranță sunt lucruri din copilărie sau descoperite recent pe care ți-ar plăcea să le faci și care să-ți pună creativitatea la treaba. Activitățile creative destresează și lasă mintea să zburde.

 

4. Călătorește în lume

Călătoriile în locuri noi stârnesc multă curiozitate și noi posibilități.

 

5. Călătorește spre tine

Fă timpul introspecție și dă-ți voie să te uiți la tine. Privește la ce este despre tine și nu la ce este despre ceilalți, conectează-te la cum ești în prezent și cum ai vrea să continui să fii. Privește-ți relația ta cu tine din când în când. Și dacă acest proces pare dificil îți sugerez să mergi la workshopuri de dezvoltare personală sau la sesiuni de coaching individual.

 

6. Fă ceva îndrăzneț

Să faci ceva îndrăzneț pare uneori o nebunie pentru că te scoate cu totul din zona de confort și distruge limite mentale, fizice. Totodată provoacă multă adrenalină și îți oferă o noua perspectivă despre tine și viața ta. De exemplu, saltul cu parașuta pe langă faptul că-ți oferă o experiență unica poate fi și o modalitate de a scăpa de frica înălțimii.

Așadar, timpul tău despre ce este?

 

Pănă data viitoare eu merg să fac conectare, networking și veselie.

Cristiana Vulcu

Coach & Trainer