Cum să dai valoare muncii tale în 2018

Cum să dai valoare muncii tale în 2018

Ești la începutul unui nou an din viața ta atât la nivel profesional cât și personal. Înainte de a te lua valul provocărilor ar fi util să privești pentru câteva momente înapoi la anul ce tocmai s-a încheiat și să iei cu tine cele mai bune lecții pe care le-ai învățat pentru că ele îmbogățesc resursele tale interioare, să iei încununarea succeselor pentru că ele iți dau energia și inspirația de a merge mai departe, să- ți exprimi recunoștința pentru ceea ce ai trăit și experimentat, să lași în urmă tiparele de a trăi care nu au produs rezultatele dorite pentru a face loc altor moduri mai îndrăznețe de a obține rezultate.

Și dacă ți-ai dat timp câteva minute să reflectezi la ceea ce ai citit îți adresez următoarea întrebare: Despre ce vrei să fie munca ta anul acesta?

În general petreci cam o treime din viața ta (sau mai mult) muncind. Indiferent de jobul pe care îl ai, ceea ce faci, este parte din ceea ce ești. Așa cum spune Samuel Butler ''Munca fiecărui om este portretul său.'', pentru că acolo se reflectă o parte din identitatea ta (valori, convingeri, scop, nevoi, comportamente).

Probabil există obișnuința ca la început de an să-ți stabilești obiective profesionale/personale, să-ți faci planuri de acțiune pe care să le urmezi însa uneori fără a da o semnificație sau valoare acestui plan măreț. Înainte de a stabili obiectivele profesionale ale acestui an te invit să te gândești la următoarea întrebare:

Ce anume vrei să onorezi anul acesta în munca ta? Poate fi vorba despre autenticitate, empatie, susținere, performanță, creativitate, pasiune, responsabilitate, toleranță, munca în echipă, colaborare, etc. Indiferent ce anume alegi va deveni laitmotivul muncii tale care va fi omniprezent în planul tău de acțiune. Orice acțiune iți propui să faci pentru realizarea obiectivelor să fie insoțită în mintea ta de valoarea aleasă.

Pentru a fi tot timpul conectat la ceea ce vrei să onorezi sau să-ți reamintești ușor poți să scrii acel lucru pe un bilețel și să-l pui undeva pe biroul tău sau poate fi o poză de background pe calculator cu acea denumire. Fiecare își poate reprezenta într-un mod original ceea ce a ales, important este să fie vizibil. Alegând să onorezi ceva în munca ta îi dai acesteia mai multă semnificație și conținut.

Până data viitoare te las să dai valoare muncii tale.

Cristiana Vulcu

Coach & Trainer

www.concordis.ro