Sa ne facem bine intentiile

Sa ne facem bine intentiile

Nimic nu merita sa fie ușor. Va fi nevoie de timp, de dăruire, de sacrificii, printre alte lucruri. În cele din urmă când vei ajunge la țelul tău, totul va fi meritat din plin. Nu fii unul simplu din mulțime, fii unicul care iese din mulțime și se remarcă pe propriul timp, dăruire și sacrificii. Nu contează cât de greu iti este, contează doar ce te așteaptă la final.

Trăiește-ți viața cu un scop. Concentrează-te pe binecuvântarile din viața ta, nu pe nenorocirile din viața ta. Concentrează-te pe punctele tale forte si imbunatateste-le, nu te concentra pe slăbiciunea ta. Fii tu însuți si nu aștepta aprobarea altora. Să ai o mentalitate puternică, pozitivă, indiferent de situația în care te afli. Numara-ți binecuvântarile, nu problemele și iti vei da seama cat de frumoasa este viata ta cu adevărat.

Trăim într-o lume în care masele sunt atât de consumate de viata de mediocritate, încât majoritatea si-au coborât așteptările și credința în ei înșiși. Nu lăsa standardele altor oameni, credințele și limitele să devină ale tale. Dacă oamenii din jurul tău nu vor sa ridice standardul de la basic la premium, atunci lasa-i să plece de lângă tine, fa-i sa plece. Niciodată să nu iti cobori standardele pentru cineva care nu vrea să și le urce. Stabilește-ți standarde înalte, foarte înalte si țintește intotdeauna vârful. Nu mai pierde timpul cu oamenii care nu au ambiție, nici obiective, nici planuri, nici determinare și nicio acțiune. Dacă oamenii din jurul tău nu sunt serioși și nu vor să se dezvolte, nu-ți mai pierde timpul cu ei. Oamenii cu care merită să îți petreci timpul sunt cei care vor să devină ca tine.

Nu te retine nimeni si nimic ca să lucrezi la obiectivele tale. Nu iti mai pune piedici inutile, care sa tragă în jos. Când începi un nou drum pe plan profesional sau personal nu ai nevoie de toate instrumentele, de toate răspunsurile la întrebările pe care ti le pui. Le vei primi pe parcurs, singure iti vor veni, abia atunci vei intelege de ce ti-ai început noul drum, sau de ce a fost aceasta misiunea ta. În viață indiferent de domeniu exista o singura formulă matematică, simplă, dar foarte complexă in acelasi timp: 0% noroc, 100% muncă, foarte multă muncă. Iar rezultatul final este: 100% muncă x 0% noroc = 1000% împlinire sufletească.

Bunătatea este lucrul cel mai de valoare din câte poate realiza omul în lumea aceasta". Prefect, dar să lăsăm Google și să vedem cum putem fi noi mai buni, să oferim bunătate în comunitatea noastră....necondiționată ar fi ideală, dacă reușim această "performanța". Cum să fim mai buni? În primul rând SA NE FACEM BINE INTENȚIILE. Având intenții bune este primul pas spre a fi mai buni față de oamenii din jurul nostru, din comunitatea noastră, și de a construi relații pozitive cu ei. Să învățăm să oferim bunătate necondiționată, fără să avem așteptări. Cum? Să nu avem așteptări? Da, să nu avem așteptari. De ce sa nu le avem? Pentru că ele dezamăgesc, intotdeauna, din pacate sau din fericire pentru noi, deoarece așa aflăm dacă cel care ne-a oferit un bine a purtat sau nu mască. În al doilea rând SĂ VEDEM BUNĂTATEA SI DIN PERSPECTIVA ALTOR OAMENI. Practicarea perspectivei, este o tehnica susținută științific, pe care o putem folosi pentru a creste empatia și bunătatea fata de alții. Cum putem folosi această tehnică? Ce ție nu îți place, altuia nu-i face. Chiar si atunci cand te simți enervat sau frustrat, ia o pauza. Bunatatea este ca un muschi, cu cât il lucram mai bine, cu atât va fi mai estetic si ne va oferi o stare sufletească neprețuita.

 

Catalin Braicovici

Fondator al Lions Society