Scrisoare de intentie - partea III

Scrisoare de intentie - partea III

         Scrisoare de intentie

 

Şi pentru că teoria fără  practică este ca izvorul pictat pe perete, ca să fie mai inteligibile recomandările din articolul anterior,  Solsib vă oferă  un exemplu fictiv pentru redactarea unei scrisori de intenţie, ataşată  CV-ului.

 

Exemplu 1 – Scrisoare de intenţie (ca urmare a postării unei oferte de job)

 

Mihai Constantinescu

Sibiu, Str. Magheranului, Nr. 3

620 365

[email protected]

 

27 octombrie 2019

 

Către Dumitru Mihai

Şef bibliotecă

Universitatea de Vest

Timişoara, 554 289

 

Stimate domnule Dumitru Mihai,

 

Vă scriu cu intenţia de a vă face cunoscut interesul meu pentru poziţia de ajutor bibliotecar la Universitatea de Vest, conform anunţului publicat pe ejobsite.com.

Am absolvit recent facultatea, am o experienţă extinsă în biblioteconomie, excelente abilităţi în comunicarea scrisă şi orală, motiv pentru care cred că această poziţie în instituţia dumneavoastră ar fi ideală pentru ambele părţi.

Deţin cunoştinţe în comunicarea efectivă cu diverse categorii de persoane, în cadrul unor platforme variate. În calitate de asistent administrativ la librăria Descartes am întâmpinat zeci de oameni zilnic, atât în persoană cât şi la telefon, am răspuns solicitărilor via e-mail şi pe platforme media. Am fost răsplătit de către conducerea librăriei pentru conduita mea prietenoasă, profesionistă şi pentru abilităţile mele de a comunica cu diverse categorii de consumatori.

Sunt pasionat de ultimele noutăţi cu privire la cele mai bune practici care ţin de domeniul meu de activitate şi am doi ani de experienţă în lucrul cu cele mai cunoscute software-uri de biblioteconomie, printre care LibrisDex şi Boha.

Consider că experienţa mea, abilităţile de comunicare şi cele interpersonale mă recomandă pentru această poziţie. Aş aprecia ocazia de a mă întâlni cu dumneavoastră pentru a discuta mai mult despre calificările mele şi modul în care pot să ajut la dezvoltarea instituţiei pe care o coordonaţi.

Vă mulţumesc pentru timpul şi consideraţia dumneavoastră,

 

Mihai Constantinescu

 

 

Locuri de munca - aplica pe solsib.ro