Profilul personal

Profilul personal

Profilul personal: obiectivul cv-ului sau rezumatul cv-ului

În România, a fost popular o vreme (și încă mai este în sectorul public) modelul de cv Europass, în care, după antet, ne grăbeam să înșiruim experiența în câmpul muncii și studiile făcute.

Solsib îți propune să le adaugi ulterior și să-ți evidențiezi biografia personală prin profilul tău. în acest fel vei fi ținut minte mai ușor de cel care citește cv-urile și recrutează.

 

Profilul tău poate fi:

Obiectivul cv-ului

sau

Rezumatul cv-ului

 

Obiectivul cv-ului arată ce abilități stăpânești și cum te potrivești pentru postul pentru care concurezi și este înțelept să scrii un obiectiv dacă nu ai experiență relevantă pentru post, să zicem că ești încă student sau abia ai început specializarea în domeniul pentru care trimiți cv-ul.

Rezumatul cv-ului, arată, în schimb, realizările și calificările profesionale și este mai potrivit să îl folosești dacă ești un profesionist și dacă ai multă experiență în domeniul pentru care aplici.

Obiectivul CV-ului – Exemplu

Să zicem că este un anunț de angajare pentru personal restaurant mobil (rulotă – sau street food), chiar avem unul recent, pe site-ul Solsib, din partea unei companii de tradiție din Sibiu, Bătrânu Sas.

Obiectiv scris GREȘIT

Proaspăt absolvent de chimie alimentară caut un loc de muncă într-o unitate specifică pentru a-mi dovedi abilitățile și a învăța lucruri noi.

Obiectiv scris CORECT

Absolvent al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, cu specializare în HoReCa, obișnuit cu exigențele domeniului alimentar și cu lucrul într-un mediu solicitant și divers. Îmi doresc să ajut compania Bătrânu Sas în provocările pe care le presupune street food-ul și în pregătirea și vânzarea unor produse de calitate.

Sesizezi diferența? La enunțul obiectivului greșit, vezi și tu că nu sună bine, practic ceri job pentru că ai învățat pentru asta sau ai avut o tangență prin studiile făcute. Dar asta nu este suficient și nu te califică pentru post!

Textul obiectivului corect anunță ceea ce tu poți oferi companiei Bătrânu Sas. Plus că ai menționat numele companiei, semn că ai luat în serios anunțul și nu ai trimis așa, un cv, la întâmplare sau mai multor companii din domeniu, ca să vezi de unde pică mărul cel mai bunJ.

Ne vedem săptămâna viitoare pe solsib.ro pentru exemple privind rezumatul cv-ului și continuarea ghidului.

 

Locuri de munca - aplica pe solsib.ro