Interviul de angajare

Interviul de angajare

Cum să vă pregătiți pentru un interviu de angajare și să reușiți în 40 de întrebări!

 

Dacă în articolele precedente echipa Solsib ți-a prezentat etape și detalii importante legate de redactarea unui cv prezentabil și de efect pentru obținerea postului râvnit, astăzi vom continua cu recomandări privitoare la comportamentul în cadrul interviului de angajare, mai precis la cum să raspunzi bine la întrebările cele mai des adresate de angajator.

Vei afla ce întrebări pun recrutorii și cum să răspunzi la ele, iar dacă vei urma sfaturile Solsib, vei merge la interviu fără temeri și stres, în fond și la urma urmei îți dorești acest post, ești potrivit (ă), trebuie doar să înveți să nu te pierzi în detalii prea personale (chiar dacă poate par importante pentru tine, și mai ales dacă nu îți sunt cerute!) și să te concentrezi pe cerințele din anunțul de angajare.

 

Interviul pe care ți-l dorești este singurul zid între tine și jobul dorit.

Trage aer în piept.

Fiecare din întrebările prezentate mai jos are un răspuns corect și unul greșit.

Oferă răspunsul corect și vei fi angajat.

Greșește și te vei întoarce să cauți din nou job-uri pe site-uri și să te trezești la 3 dimineața ca să trimiți cât mai multe cv-uri și să vezi de unde pică paraJ.

 

Întrebarea Nr. 1

Povestește-mi despre tine

Întrebările despre tine sunt cele mai frecvente la interviurile de angajare. Ele se traduc așa: De ce ești potrivit (ă) pentru job? Este job-ul acesta în concordanță cu intențiile tale de carieră și dezvoltare profesională? Căci dacă nu simți că este pentru tine și dorești doar ceva intermediar să știi că vei fi simți (ă) foarte repede.

Echipa Solisb îți propune să urmărești câteva răspunsuri simple la această întrebare. Ele se potrivesc la un job care cere eficiență și colaborare.

CORECT

Am lucrat într-un mic magazin timp de 2 ani, coordonând 50 de proiecte pe an și respectând 100% toate termenele limită. Ulterior am lucrat pentru o firme mai mari, la Zara și Max Mara – cu rezultate mai mult decât satisfăcătoare privind satisfacția clienților – conform datelor statistice interne. Am colaborat cu echipa pentru colecții noi care au fost premiate. Sunt entuziasmat (ă) să îmi asum acest job care solicită același fel de eficiență și colaborare.

GREȘIT

M-am născut la Constanța, iar verile mi le-am petrecut înotând în apa mării. După ce am terminat facultatea, am lucrat o perioadă în restaurant și bar. Știam că sunt talentat (ă) la design grafic și vestimentar, îmi place moda, așa că am încercat. Lucrez de șapte ani deja la două firme diferite și am avansat chiar foarte bine.

Care dintre cele două răspunsuri la întrebările interviului de angajare îți va aduce un: Bine ai venit în echipa noastră!? Noi, la Solsib, l-am alege pe primul.

 

Locuri de munca - aplica pe solsib.ro