Experienta in campul muncii - partea I

Experienta in campul muncii - partea I

Experiența în câmpul muncii

 -realizări cheie -

       Hristos a Înviat!

      Gata, au trecut Sfintele Sărbători și cum perioada aceasta a fost propice înnoirilor, continuăm Ghidul Solsib pentru înnoirea CV-ului profesional cu o abordare personalizată în redactarea acestuia.

     Am ajuns la secțiunea numărul 3 din Ghidul Solsib: Experiența în câmpul muncii, unde vom face o mențiune importantă în ceea ce privește realizările cheie pe care ar trebui să le menționezi în CV.

      În cele mai multe cazuri, secțiunea din CV dedicată experienței în câmpul muncii este cea mai importantă parte din întreg CV-ul, cea asupra căreia se opresc mulți angajatori.

      Poate te gândești că este simplu, trebuie doar să scrii pozițiile pe care le-ai ocupat, perioadele și responsabilitățile, dar astăzi nu mai este suficient, într-o lume care este o junglă, vrei nu vrei. Dacă vrei să fii „prădat” trebuie să emiți „semnalele potrivite”

      Sigur, pentru un CV comun, de bază, trebuie să faci așa, doar că un CV „de bază” nu o să te ajute să obții serviciul pe care îl râvnești, la care visezi.

      Chestiunea este următoarea: recruterii știu ce ai făcut. Adică își dau seama din titlul job-ului pentru care aplici, este evident. Ei doresc să cunoască cât de bine ai făcut ce ai făcut și ce poți să oferi viitorului angajator. S-a mai schimbat optica. Solsib îți oferă câteva sugestii despre cum să ilustrezi asta în secțiunea din cv dedicată câmpului muncii:

  1. Concentrează-te pe realizări măsurabile și relevante pentru viitorul angajator și nu doar pe responsabilitățile avute;
  2. Folosește verbe precum: „am analizat”, „am implementat”, „am creat”, „am supervizat” și nu „responsabil cu crearea, analiza și implementarea”;
  3. Scrie CV-ul în funcție de anunțul de job - citește înainte cu mare atenție descrierea job-ului și verifică ce se așteaptă de la tine. Dacă ai mai făcut ce se cere, scrie-le în CV, chiar dacă nu au constituit responsabilitățile tale principale.

       Dacă vrei ca CV-ul tău să îți aducă un interviu de fiecare dată când îl trimiți, trebuie să îți personalizezi fiecare descriere a experienței în câmpul muncii cu cerințele postului pentru care aplici.

       Adică cum? Cum să-ți scrii cv-ul în funcție de anunțul de job? În articolul următor de pe Ghidul Solsib vom analiza acest aspect printr-un exemplu concret de anunț de angajare de pe site-ul Solsib.

 

Locuri de munca - aplica pe solsib.ro