De ce aplici la acest job?

De ce aplici la acest job?

Întrebarea Nr. 2

De ce aplici pentru acest job/poziție?

 

Întrebarea aceasta se traduce în felul următor: „De ce ești așa de potrivit pentru acest job?”. Este una dintre cele mai ușoare întrebări la interviurile de angajare dacă ți-ai făcut temele în a cerceta despre activitatea firmei/companiei la care aplici.

Un răspuns bun la această întrebare începi să îl pregătești cu mult timp înainte să te prezinți la interviu! Adică? Prin cercetarea informației legată de firmă, este pasul critic. Mulți dintre cei care recrutează se plâng de slaba pregătire (interes scăzut) a celor care vin la interviurile de angajare. Așadar, nu avem aici un șablon general pentru răspunsul la această întrebare.

          Trebuie să personalizezi acest răspuns ca să ieși cu adevărat în evidență!

Cum?

Trebuie să înveți cât poți de mult despre activitatea firmei și să arăți această cunoaștere în răspusul tău, mai târziu, la interviu. Când faci cercetarea ar trebui să fii atent (ă) la:

  • Misiunea companiei. Verfică website-ul firmei, în special rubrica „Despre noi”. Aici găsești informații despre valorile, scopurile companiei, despre cu ce au început și s-au dezvoltat. Apoi, pune-ți întrebări: ce aspecte ale misiunii companiei rezonează cu tine? De ce? Ce îți place la activitatea companiei? Scrie-ți răspunsurile pe ceva.
  • Produsele și serviciile companiei. Trebuie să știi cu ce se ocupă și produc. Vezi ce părere ai despre produsele lor, dacă le găsești folositoare, ce ai îmbunătăți?
  • Cum este văzută firma, compania în media? Ce spun competitorii despre aceasta?
  • Cerințele job-ului. Citește cu atenție cerințele ca să îți dai seama dacă poți face față și dacă dispui de intrumentele necesare pentru a face față proiectelor companiei.

CORECT

Dumnevoastră căutați pe cineva cu experiență în programare software. Eu am făcut parte în ultimii șase ani din două echipe profesionale de programare software. În prima echipă am realizat două software-uri de nișă pentru industria medicală. În cea de-a doua echipă, am câștigat împreună cu echipa premiul EuroPROgramme, am lucrat la peste 20 de software-uri dintre care 20% realizate sub bugetul estimat.

GREȘIT

Am tot încercat să aplic aproape la toate anunțurile de angajare pe Linkedin. Anunțul de la voi mi s-a părut că mi se potrivește, în funcție și de salariul oferit.

 

Locuri de munca - aplica pe solsib.ro