Daimler deschide o nouă unitate

Daimler deschide o nouă unitate

Star Assembly, una dintre cele două subsidiare românești ale concernului Daimler AG, a inaugurat, ieri, la Sebeș, în județul Alba, o nouă unitate de producție, destinată remanufacturării transmisiilor și unităților de control electrohidraulice.

Noua unitate de producție dispune de o suprafață de 18.000 metri pătrați. Două treimi sunt alocate ariei de producție, iar restul – zonei de logistică, mentenanță și alte funcții administrative ale Mercedes-Benz Cars. Investiția a permis crearea a 100 noi locuri de muncă. Angajații acestui proiect au urmat cursuri de pregătire practică la sediul din Germania.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Producția în serie a transmisiilor automate a demarat la Sebeș, în 2013, cu asamblarea transmisiilor în cinci trepte de viteză, NAG1. Un an mai târziu, portofoliul de produs s-a extins odată cu startul oficial al producției cutiilor de viteză automate cu dublu ambreiaj în șapte trepte, 7G-Tronic. În 2016, Daimler a lansat producția transmisiilor 9G-Tronic, pentru a sprijini eficiența și flexibilitatea rețelei globale de producție, în fața creșterii cerințelor pieței.

În linie cu această creștere, se extinde și business-ul de after-sales, respectiv producția pieselor de schimb. „ și sunt întrebări importante pentru Daimler AG. În procesul de producție, business-ul Piese Remanufacturate face economii considerabile în ceea ce privește materia primă și energia – o economie de costuri transferată direct clienților Mercedes-Benz -, fără a compromite calitatea încercată și testată Mercedes-Benz. Business-ul de Remanufacturare al Daimler AG operează în cadrul unei rețele globale de producție, în locații din Germania, SUA, locația recent inaugurată din China și noua unitate din Sebeș”, explică reprezentanții Daimler AG.

DESPRE STAR ASSEMBLY & STAR TRANSMISSION

Star Assembly (Sebeș) și Star Transmission (Cugir) sunt cele două subsidiare românești ale concernului Daimler. Star Assembly a fost fondată în 2013, iar împreună cu filiala Star Transmission numără peste 3.000 de angajați. Star Transmission asigură producția în serie de componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate autoturismelor Mercedes-Benz, prototipuri şi dispozitive, în timp ce la Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate în șapte și nouă trepte.

 

AngajatorulMeu.ro