Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

Ce scriu în CV dacă nu am experiență în câmpul muncii?

 

Bine v-am și ne-am regăsit! Pauzele lungi aduc noutăți mari, în curând ne vom întâlni pe blogul Solsib, special realizat pentru ca voi să găsiți ușor toate resursele informaționale de care aveți nevoie pentru o atitudine și rezultate satisfăcătoare în activitatea profesională.

În articolul anterior am vorbit despre cum este indicat să completezi secțiunea experienței profesionale în CV, însă cum procedăm dacă ești începător și nu ai această experiență?

Adaugă o aserțiune, o declarație care te reprezintă la nivel personal, ca un fel de motto. Dacă nu poate vorbi experiența despre tine, ajută ca angajatorul să vadă cum te percepi, ce îți dorești. Așa își face o imagine despre o posibilă potrivire între valorile companiei și ale tale.

Alege un format de CV în care să respecți o cronologie. Este suficient să dai o căutare pe internet și vei găsi o sumedenie de formate, iar dacă știi să folosești pachetul MS Office va fi o bucurie să te joci și să îți creezi o formă atractivă. Dacă totuși ești o persoană cu multe talente, în special o persoană creativă (pictor, bucătar, educator, muzician, actor, etc.) dar care nu are timp, cunoștințe și dispoziție pentru partea aceasta de redactare informatizată, să știi că ne poți contacta și găsim o soluție personalizată ca să punem în pagină foarte atrăgător și pertinent, talentele tale, într-un CV.

Detaliile tehnice, în genul: posesor carnet de conducere (categoria, experiența în condus), fotograf/cameraman amator pasionat posed aparat model x, etc., pot face diferența în redactarea unui cv fără experiență de muncă.

Evidențiază reușitele și creațiile tale; dacă ai lucrat doi ani la un prototip de vechicul, din pură pasiune, în timpul studenției, dacă textul literar scris de tine a fost publicat într-o revistă de specialitate, etc.

Educația și abilitățile relevante

Bun, nu ai experiență, dar lista cu studiile tale este importantă. În cazul acesta, într-un cv pentru un prim job, dacă nu ai experiență, prima secțiune a cv-ului tău va fi cea a educației și o vei pune la începutul cv-ului, sub obiectivul cv-ului tău (am vorbit despre asta în articolele trecute). Nu uita să îți treci mediile de absolvire doar dacă sunt mari și foarte mari, dacă nu, nu le scriem. Există și educația non-formală pe care o poți trece, ea este foarte valorizată, continuăm și vorbim despre aceasta în articolul viitor, pe site-ul Solsib!

 

Locuri de munca - aplica pe solsib.ro