Coaching individual în organizația ta

Coaching individual în organizația ta

Poate îți sună deja familiar conceptul de ''coaching'' care este tot mai des întâlnit în diverse conferințe, formări sau programe de leadership. Cu toate acestea este posibil ca pentru tine să fii rămas doar un concept imaginar despre ce face sau despre ce se întâmplă într-un proces de coaching. Dacă este ceva netrăit dă-ți ocazia să fii într-o astfel de experiență. Coachingul se face, nu se povestește, de aceea uneori este greu să-ți imaginezi ce beneficii ar putea să provoace în mediul de business sau personal. Dacă ești într-o poziție de management poți aduce coachingul în organizația ta atât la nivel individual cât și de grup.

Coachingul individual sau executive coaching se contractează atunci când constați că performanța profesională a unui angajat (lider sau executant) este umbrită sau atunci când dorești să crești performanța profesională. A performa implică armonizarea dintre mental - emoțional - corporal. Pare simplu și este firesc să fie așa deoarece angajatul este o ființă umană care obține performanță prin activarea resurselor din aceste trei direcții.

De aceea coachingul individual contribuie la:

- o mai bună conștientizare de sine

- crearea unui spațiu de reflecție și conexiune cu sine și situația dată

- antrenarea capacității perceptuale cu privire la sine și la ceilalți

- decondiționarea mentală

- oportunitatea de a observa comportamente/obiceiuri neadecvate și schimbarea lor

- îmbunătățirea de noi abilități specifice jobului

- claritate în rolurile personale și obiectivele de performanță

- creșterea nivelului de responsabilitate și a capacității de a decide

- mărirea capacității de focusare spre soluții

- îmbunătătirea stilului de comunicare și feedback

- conștientizarea valorii și semnificației propriei munci

- conștientizarea puterii de a colabora vs. de a fi în competiție etc.

Toate lucrurile menționate mai sus înseamnă transformare în cadrul unui proces de coaching. Dă valoare organizației tale prin susținerea unui proces de transformare a angajaților. Dacă te afli într-o poziție de leadership îți ofer 3 ore de coaching individual. Costul orelor de coaching este o sumă pe care o propui tu pentru a o dona unui ONG din Sibiu. Astfel contribuim împreună la creșterea ta și a altora.

Pana la articolul viitor ne întâlnim la sesiunile de coaching.

 

Cristiana Vulcu

Coach & Trainer

tel.:0748 240 884

www.concordis.ro