Audi a făcut economii

Audi a făcut economii

În 2018, angajații Audi din Germania au propus mai mult de 25.000 de idei pentru imbunatatirea activitatii companiei, iar constructorul auto a implementat în jur de 13.500 dintre aceste sugestii.

De exemplu, doi angajați de la fabrica din Neckarsulm, a căror sarcină este să vopsească mașinile cu vopsea specială, au propus un sistem de comandă mai eficient, care să reducă semnificativ costurile. Cu circa 1.100 de automobile vopsite în culori speciale, în fiecare an, Audi economisește acum 280.000 de euro, datorită celor doi salariați.

Un coleg al acestora, tot din Neckarsulm, a observat că tehnologia de citire a codurilor de bare de pe componentele de plastic putea scana doar imagini alb-negru, astfel că era nevoie ca pe aceste componente să fie anexate etichete suplimentare. El a propus să fie folosită o cameră specială, care să poată citi codul matricei de date deja marcat în matrița de injecție. Acest lucru elimină nevoia folosirii de autocolante suplimentare. Economii pentru Audi: 21.000 de euro, în fiecare an.

În acest fel, Audi a economisit 109,1 milioane de euro, numai în fabricile din Ingolstadt și Neckarsulm. O parte din această sumă a fost returnată angajaților sub formă de bonusuri: 8,1 milioane de euro. Întregul proces este unul transparent: experții din departamente examinează sugestiile angajaților și decid dacă există șanse ca ele să fie implementate. Cele care primesc undă verde apar pe o platformă la care au acces și salariații, iar informațiile despre stadiul în care se află sunt actualizate permanent.

Programul de idei de la Audi există în forma actuală din 1994, iar în ultimii ani a fost implementat și în alte fabrici ale grupului Audi. Angajații din Győr și Bruxelles au prezentat 11.890 de sugestii pentru îmbunătățirea activității, în 2018, și au ajutat compania să economisească  peste 34 de milioane de euro.

 

AngajatorulMeu.ro