Schimbarea locului de munca

Schimbarea locului de munca

Te gândești să-ți schimbi locul de muncă?

 

           Sunt multe motivele pentru care unii dintre noi se gândesc să-și schimbe locul de muncă. Cel mai probabil pe primul loc se află stresul de la jobul actual, urmat de neplăcerea de a face mereu aceleași lucruri. Poate că nu suntem apreciați pe măsura muncii pe care o depunem sau nu avem posibilitatea de a avansa.

           În unele cazuri, colegii pot fi unul din motivele pentru care ne dorim o schimbare. Faptul că nu ne înțelegem atât de bine cu unele persoane ne poate împinge către gândul de a face această schimbare.

           Înainte de toate trebuie să ne gândim bine care sunt pasiunile noastre și ce ne place cu adevărat să facem. Dacă realizăm că jobul actual nu ne implinește din acest punct de vedere, atunci putem lua în considerare schimbarea carierei, lucru care nu este deloc ușor. Poate fi o decizie destul de grea, deoarece nu știm ce ne așteaptă dacă pornim pe un nou drum și ne e teamă de eșec, lucru care ne poate epuiza și totodată fura toată energia.

           Un as în mânecă va fi întotdeauna experiența la vechiul sau vechile locuri de muncă, unde am învățat cum putem rezolva anumite probleme sau cum să ne descurcăm în situații mai complicate, ceea ce nu înseamnă decât că ideile și soluțiile noastre pot fi inedite pentru noii colegi.

           Desigur, la interviul de angajare vei fi întrebat despre experiențele tale anterioare. Așadar e bine să ne folosim de această armă pentru a scoate în evidență calitățile noastre. Aici putem menționa faptul că există două variante atunci când vrem să pornim pe un nou drum în cariera noastră: ori suntem siguri de următoarea etapă profesională, ori noul job este total necunoscut. În cazul din urmă putem să ne adresăm angajatorului și să-i cerem cât mai multe informații, în felul acesta va observa că suntem interesați în totalitate de noul job pe care ni-l dorim.

           Atunci când ne schimbăm domeniul de lucru trebuie să fim 100% siguri că suntem pregătiți să facem asta. Ar fi bine să descoperim personalitățile din această industrie, poate chiar să urmărim conturi care au legătură cu noul job pe Instagram, Twitter sau LinkedIn. Astfel vor apărea tot soiul de informații noi despre aceștia atunci când ne pierdem timpul stând pe telefon.

           Echipa SolSib consideră că și în acest caz ar trebui să ne punem întrebarea Unde ne vedem peste 5 ani? Astfel ne vom implica mai mult în perioada de învățare în noul domeniu și vom obține toate calificările necesare. Pune întotdeauna întrebări colegilor noi care sunt mai avansați la acest loc de muncă, compară opiniile lor, arată că îți pasă de ceea ce se întâmplă.

           Uneori poate fi dificil și ne bântuie gândul de a demisiona, crezând că nu vom face față, însă cel mai bine este să ne adunăm gândurile și să ne împărțim task-urile în toate zilele săptămânii în așa fel încât să ne putem face toată treaba impecabil. Trebuie să fim sinceri în legătură cu energia pe care o avem și de timpul pe care îl deținem. Pașii mici pot avea efecte mari!

           Cu toate acestea, odată ce ne-am hotărât să pornim în această nouă etapă a carierei noastre, nu trebuie decât să ne facem un plan bine stabilit și să ne ținem de acesta cu strictețe. În final, cel mai important lucru este să nu ne dăm bătuți și să avem răbdare cu noi înșine.

 

Locuri de munca - aplica pe solsib.ro