SAP restructureaza

SAP restructureaza

Pentru prima dată în ultimii patru ani, SAP va demara un proces de restructurare, în urma căruia ar urma să fie concediaţi în jur de 4.400 de angajaţi.

Anunțul a fost făcut de William McDermott, CEO-ul companiei, cu ocazia unui interviu acordat The Wall Street Journal. Cifra este mai mare decât cea anunțată inițial de directorul financiar al SAP, Luka Mucic, care declarase că numărul locurilor de muncă afectate ar fi de aproximativ 3.000.

Restructurarea echipelor SAP prevede o redistribuire a sarcinilor angajaților, pensionări anticipate și pachete de “ieșire” din companie. Costurile acestui proces vor fi între 800 şi 950 de milioane de euro. Totuși, producătorul german de software anticipează o creştere a forţei de muncă globale, până la sfârşitul anului 2019. SAP ar urma să ajungă la circa 96.500 de angajaţi, la nivel mondial. În anii următori, SAP plănuiește să-și concentreze eforturile înspre noi domenii ale tehnologiei, precum inteligența artificială, Internet of Things, blockchain și quantum computing.

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. Are peste 404.000 de clienți, pe care îi susține în gestionarea tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuie la simplificarea proceselor de business și oferă platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. 95 la sută dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP. În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, ce deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a circa 600 de angajați.

 

AngajatorulMeu.ro