Cum vorbești despre angajatori

Cum vorbești despre angajatori

Deja se știe că imaginea directă, umană a unei companii este dată de întâlnirea cu recruiterul. Într-o astfel de întâlnire fiecare parte recruiter - candidat își face o primă impresie. Aceea impresie influențează cum vor decurge următorii pași în procesul de recrutare.

Un recruiter ''matur'' este atent la diverse semnale venite din partea unui candidat care pot influența decizia de a merge mai departe în procesul de recrutare sau de a se opri.

În postura de candidat fii atent cum vorbești despre angajatori indiferent de frustrările personale sau profesionale pe care le ai. Frustrările cumulate sunt la tine și nu lucrează în favoarea ta la un interviu.

Îmi amintesc de un interviu care reflectă tocmai ce am subliniat mai sus. Venise un candidat pentru un post semnificativ care părea serios și totodata ținea în priviri o anumită încordare, defensă. Am deschis interviul prin calibrarea candidatului și crearea unui spațiu cât se poate de confortabil. I-am ascultat povestea profesională încărcată de anumite neîmpliniri până în momentul în care a scăpat ceva de genul ''nu înțeleg cât de idioți sunt angajatorii aceia că nici măcar nu m-au sunat pentru un interviu''. Pentru mine personal a fost un punct critic care mi-a dat niște semnale întărite de altele din timpul discuției. Acel moment mi-a influențat decizia în sens negativ de a merge mai departe în procesul de recrutare. Atitudinea afișată de candidat nu era ce căutam pentru acel post. Povestea merge mai departe, deși eu am spus un NU motivat pentru acel candidat el a fost angajat. Cum credeți că a fost colaborarea cu el? Ușor de ghicit, din punct de vedere atitudinal am adus în echipa respectivă tipologia lui ''Gigi contra''. Cum credeți că s-a încheiat colaborarea după o lungă perioadă? Exact cu aceași atitudine plină de defense, nemulțumire pe care le-a afișat la interviu față de alți angajatori, chiar dacă decizia de a demisiona a fost propria alegere.

Așadar, te îndrum ca înainte de a merge la un interviu să-ți clarifici propriile frustrări, să-ți limpezești gândurile despre cum ești, ce dorești și mai ales cine este responsabil pentru ceea ce trăiești.

Până data viitoare vorbește blând cu frustrăriile tale și mergi la interviu fără ele.

 

Cristiana Vulcu

Coach & Trainer

tel.:0748 240 884

www.concordis.ro